Šarapova i Muguruza prve do polufinala

Wimbledon

Šarapova i Muguruza prve do polufinala

E. Škorić

Maria Šarapova je nakon tri seta savladala Coco Vandeweghe u četvrtfinalu Wimbledona.

Šarapova je kao četvrta igračica svijeta bila apsolutni favorit protiv Amerikanke, koja igra sezonu karijere. 

Vandeweghe je iza sebe ostavila Pliskovu, Stosur i Safarovu, pa je jasno da Šarapova nije mogla s “lako ćemo” stavom do pobjede. Morala je igrati ozbiljan i kvalitetan tenis.

Ruskinja je napravila brejk u četvrtom gemu prvog seta, te je povela s 3:1, ali odmah je uzvratila Amerikanka i smanjila na 3:2. Ipak, već u narednom gemu novi brejk Šarapove, koja dobija prvi set sa 6:3.

Drugi set donosi veliku borbu, po jedan brejk na obje strane i dodatni gem. U taj-brejku je Vandeweghe napravila dva mini-brejka više u odnosu na Šarapovu, pa je izborila i treći set.

Prva je Ruskinja servirala, povela je s 1:0, zatim je iskoristila drugu brejk-loptu u drugom gemu i stigla do 2:0, pa opet mirno odservirala za 3:0. U petom je gemu Vandeweghe uzvratila brejkom, no do kraja seta je Šarapova dominirala, pa je slavila treći set sa 6:2.

Ona će u polufinalu igrati protiv Serene Williams ili Viktorije Azarenke. 

U polufinale se plasirala i Garbine Muguruza, koja je slavila protiv Timee Bacsinszky s 2:0. Bilo je 7:5, 6:3 u korist Španjolke u meču protiv Švicarke.

Muguruza će igrati protiv bolje iz duela Agnieskza Radwanska - Madison Keys.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.