Sela: Džumhur je poznat kao provokator

Oglasio se izraelski teniser

Sela: Džumhur je poznat kao provokator

M. Šljivak

Veliku pažnju bh. javnosti izazvao je incident na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a u kojem su glavnu ulogu imali bh. teniser Damir Džumhur i izraelska delegacija koja je bila uz Dudija Selu.

Džumhur je u jednom trenutku od sudije zatražio da ukloni Izraelce s tribina, jer su ga vrijeđali na vjerskoj osnovi. Umalo je došlo i do fizičkog obračuna izraleske delegacije i Damirovog oca, Nerfida.

Nakon meča oglasio se i Dudi Sela, koji je Džumhura nazvao velikim provokatorom.

"Nikad ranije nisam igrao protiv njega, ali je on poznat kao provokator. Nemam ništa s onim što se događalo s izaelskom delegacijom", istakao je Izraelac, te je dodao:

"Sretan sam zbog prolaska u drugo kolo. Raspoloženje je odlično i smatram da mogu daleko uz podršku koju imam", istakao je Sela.

Sela je na kraju slavio u ovom meču, te je prošao dalje. Naredni rival Izraelcu biće pobjednik meča između Belgijanca Davida Goffina i Australca Sam Grotha.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi