Serena: Ovo je ispunjenje sna

Nakon osvojene titule na Australian Openu

Serena: Ovo je ispunjenje sna

Serena Williams konačno je stigla do toliko željene 23. Grand Slam titule.

Nakon nekoliko poraza u finalima najvećih turnira, Amerikanka je zablistala i osvojila trofej u Melbourneu savladavši u finalu stariju sestru Venus sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Serena je ovim trijumfom prestigla legendarnu Steffi Graf po broju osvojenih Grand Slamova.

"Zahvalila bih se publici na divnoj atmosferi. Čestitam Venus na odličnim igrama i na velikoj inspiraciji tokom cijele karijere. Bez nje sigurno ne bih bila ovdje. Drago mi je što se izdigla iznad svega i došla do same završnice. Ovo je svakako poseban dan u mom životu", izjavila je američka teniserka nakon velikog podviga.

Sestre Williams danas su po 15. put odmjerile snage na nekom Grand Slam turniru, a više međusobnih mečeva na najvećim turnirima zabilježile su samo Martina Navratilova i Chris Evert (22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi