Serena protiv Sharapove za 19. Grand Slam titulu

Prva teniserka svijeta slavila u američkom derbiju

Serena protiv Sharapove za 19. Grand Slam titulu

Amerikanka i prva teniserka svijeta Serena Williams savladala je 19-godišnju Madison Keys sa 7:6 (7:5), 6:2 i tako se plasirala u finale Australian Opena.

Serena je upisala 19 direktnih poena i 16 grešaka, dok je njena zemljakinja imala 27 vinera i 39 neiznuđenih grešaka.

Mlada Keys, koja je u prethodnim kolima prvog ovosezonskog Grand Slama izbacila Kvitovu i Venus Williams, pružila je jak otpor Sereni u prvom setu, ali u drugom je starija Amerikanka zasluženo slavila.

Za svoju 19. Grand Slam titulu, a šestu u Melbourneu, Serena će se boriti sa Ruskinjom Marijom Sharapovom, koja je u prvom polufinalu savladala zemljakinju Ekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:2.

Australian Open, polufinale:
Makarova E. (Rus) - Sharapova M. (Rus) 0:2 (3:6, 2:6)
Williams S. (Usa) - Keys M. (Usa) 2:0 (7:6 (7:5), 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.