Serena Williams najbliže, prijete Halep, Kvitova, Sharapova

Pred početak Wimbledona kod teniserki

Serena Williams najbliže, prijete Halep, Kvitova, Sharapova

Kod teniserki je situacija ipak nešto drugačija, iako kada se pogledaju teniserke i nositeljice, onda je za većinu Serena Williams barem za korak ispred u odnosu na konkurenciju.

I kada pogledamo podatak da je Serena nakon poraza u prošlogodišnjem Wimbledonu uzela tri posljednja velika. US.Open u prošloj i Australian Open i Roland Garros u ovoj godini. Ko zna, možda je Serena spremna za velika četiri u istoj. Jeste veliki favorit, ali i Serena je znala "zapeti" na svetoj travi.
Petra Kvitova već ima dva Wimbledona, znači da može, da zna kako je to osvojiti najveći turnir.

Svoje adute imaju Simona Halep, Maria Sharapova koja je još 2004. godine prvi put (i jedini) uzela Wimbledon. Caroline Wozniacki jeste peta nositeljica ali na Wimbledonu nikada nije prošla dalje od četvrtog kola. U društvu deset najboljih su Safarova koju smo upoznali na Roland Garrosu, Ivanović, Makarova, Suarez Navarro i Angelique Kerber. Sve tu to teniserke koje mogu i do polufinala, pogotovo ako su budu pojavljivale " rupe" u žrijebu.

Zanimljivost ovogodišnjem Wimbledonu barem kada su u pitanj teniserke daje činjenica da su u prvom ili gornjem dijelu Serena, Suarez Navarro, Ana Ivanović i Maria Sharapova. U drugom su Safarova, Wozniacki, Kerber, Halep, pa i prošle godine sjajna Bouchard, Makarova, Kvitova. Zato bi smo i prije polufinala, pa i četvrtfinala mogli vidjeti nekoliko dobrih mečeva, vrlo vjerovatno i iznenađenja.

Zanimljivo, od 1998. godine na Wimbledonu smo imali samo četiri zemlje koje su se mijenjale kod pobjednica. To su Češka (Novotna i Kvitova), Rusija (Sharapova), Francuska (Mauresmo i Bartolli) i naravno SAD (Serena i Venus Williams). Kako stvari stoje teško da možemo dobiti recimo neku novu zemlju po ovom rasporedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti