Sestre Williams se vraćale iz minusa
Foto: epa.eu

Australian Open, 4. kolo

Sestre Williams se vraćale iz minusa

Prva favoritkinja za osvajanje Australian Opena i trenutno prva teniserka svijeta, Serena Williams, plasirala se u osminu finala prvog Grand Slama sezone.

Američka teniserka je do plasmana među 16 najbolji stigla preokretom protiv Elina Svitolina. Nakon što je Ukrajinka stigla do pobjede u prvom setu sa 6:4, u nastavku se Serena razigrala, očito ljuta svojim nešto slabijim nastupom i igrom u prvom setu.

U drugom periodu igre Serena je svojoj protivnici prepustila dva gema, a u trećem odlučujućem setu nijedan. U osmini finala protivnica Sereni će biti Špankinja Garbine Muguruza.

Njena sestra Venus je na gotovo na sličan način nadigrala 11 godina mlađu Italijanku Camilu Giorgi. Nakon što je identičnim rezultatom kao i sestra (6:4) izgubila prvi set, u nastavku je Venus proradila, ali do izjednačenja u setovima stigla je mnogo teže. Tek nakon tie-break na semaforu je bilo 1:1 u setovima. Ipak, izjednačenje je dodatno motivisalo Venus, pa je u posljednjem setu slavila sa ubjedljivih 6:1. Njema naredna protivnica biti će Agnieszka  Radwańska koja je sa 2:0 bila bolja od Varvara Lepchenko sa 6:0 i 7:5.

Australian Open, 4. kolo:

Lepchenko V. (Usa) - Radwanska A. (Pol) 0:2

Muguruza B. G. (Esp) - Bacsinszky T. (Sui) 2:1

Giorgi C. (Ita) - Williams V. (Usa) 1:2

Cibulkova D. (Svk) - Cornet A. (Fra) 2:0

Williams S. (Usa) - Svitolina E. (Ukr) 2:1

05:45Vandeweghe C. (Usa) - Brengle M. (Usa) 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.