Sharapova napredovala, Tinjić najbolja bh. teniserka

Sharapova napredovala, Tinjić najbolja bh. teniserka

A. Beganović

Na najnovijoj WTA rang listi među 10 najboljih teniserki bilo je nekoliko promjena, s tim da prvo mjesto i pored rane eliminacije u Parizu drži Serena Williams.

Iza Serene nalazi se Kineskinja Na Li, dok je finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske, Simona Halep, s četvrtog "skočila" na treće mjesto. Na četvrtom mjestu je Poljakinja Agnieszka Radwanska, dok je osvajačica Roland Garrosa, Maria Sharapova, petoplasirana.

Petra Kvitova se nalazi na 6. mjestu, a iza nje slijede Jelena Janković, Victoria Azarenka, Angelique Kerber i Dominika Cibulkova.

Od naših teniserki najbolje je plasirana Jasmina Tinjić, koja se nalazi na 266. mjestu, Dea Herdželaš je napredovala za šest mjesta i trenutno je 678. teniserka na svijetu, dok je Anita Husarić napredovala za devet mjesta i trenutno je 673. svjetska teniserka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.