Srce veliko k'o Rusija: Džumhur pokorio Moskvu!

Nova titula za bh. tenisera

Srce veliko k'o Rusija: Džumhur pokorio Moskvu!

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur osvojio je drugu ATP  titulu pošto je u Moskvi u tri seta pobijedio Richardsa Berankisa.

Dobro su obojica krenuli u meč, da bi Džumhur u četvrtogm gemu lako došao do brejka, poveo s 3:1 i onda isti ovjerio. U osmom gemu stiže do drugog brejka, pa je sa uvjerljivih 6:2 dobio set.

U drugom Damir nije bio ni sjena iz prvog seta. Berankis je počeo da igra, a Džumhur da se nervira i griješi, a uz sve to nije prolazio prvi servis.

Litvanac je poveo sa 2:0, a onda je do kraja seta stigao do još dva brejka i u potpunosti je nadigrao našeg tenisera u tom periodu igre.

Na početku trećeg seta sigurni su bili i jedan i drugi na servisu, no Berankis nije popuštao i nastavio je da igra tamo gdje je stao u drugom setu. 

Berankis je vodio 4:3 i imao je 40:0 na servis Džumhura, no bh. teniser se vraća u velikom stilu. U narednom gemu Damir je stigao i do brejk šanse, a onda je odmah iskoristio i stigao je do 5:4. Nažalost. gem otvara s 0:40, ali stiže do titule!

"Nisam osjećao ništa, samo sam želio da odigrmam svaki naredni poen dobro. Počet ću proslavu za sedmicu dana jer mi slijedi novi meč s Berankisom u Beču", kazao je Džumhur.

On je prvi teniser koji je u Rusiji osvojio dva naslova zaredom.

ATP Moskva, finale:
Džumhur - Berankis 6:2, 1:6, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi