Stepanek i Berdych lako do pobjede u paru

Češka u finalu vodi 2:1

Stepanek i Berdych lako do pobjede u paru

Tomas Berdych i Radek Stepanek su osvojili drugi bod za reprezentaciju Češke u finalu Davis Cupa. Češka kombinacija je bila bolja od para Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac 6-2, 6-4, 7-6(4)

Iako su Česi najavili par, nisu riskirali te su ipak na teren poslali provjerenu kombinaciju Stepanek - Berdych. Par koji je od 14 mečeva izgubio samo jedan. Koliko su jaki i uigrani, Stepanek i Berdych su
pokazali i u ovom meču.

Već u prvom gemu je Zimonjić izgubio svoj servis i vrlo brzo su Stepanek i Berdych uzeli prvi set sa duplim breakom. U istom ritmu Česi nastavljaju, odmah na početku drugog uzimaju servis i lagano trasiraju put prema drugom setu.

Jedinu ozbiljnu priliku za break Zimonjić i Bozoljac su imali u šestom gemu trećeg, ali je Stepanek sačuvao svoj servis. Odgovorili su Česi break loptama u 11.gemu, ali ih nisu iskoristili. U tie breaku su Zimonjić i Bozoljac poveli 3-1, ali su do kraja uzeli samo jedan poen. Češka nakon dva dana ima vodstvo 2-1 i veliku priliku da u nedelju odbrani naslov pobjednika.

Prvi singl trećeg dana igraju Novak Đoković i Tomas Berdych, a onda bi na teren trebali izaći Dušan Lajović i Radek Stepanek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.