Stonoteniseri napušteni od svih

Stonoteniseri napušteni od svih

A. Beganović

U redakciju SportSport.ba stiglo je saopštenje iz Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine koje vam prenosimo u cjelosti.

Velika zabrinutost vlada u Upravnom odboru stonoteniskog saveza BiH, ali i kod svih istinskih ljubitelja sporta uopšte, jer se šest dana pred početak 52. Evropskog prvenstva za mlade u Pragu (10-19 juli 2009 g.) ne zna da li će naši kadeti i juniori otputovati na ovo i te kako značajno prvenstvo ETT-u.
Naime,naše kadetkinje su na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu u Italiji obezbjedile plasman u A evropsku diviziju, plasirajići se među prvih 16 ekipa. Kao tako visoko pozicionirana reprezentacija, obavezna je nastupiti i pokušati odbraniti izboreno mjesto. Već je izvršem žrijeb i naše kadetkinje se nalaze u grupi sa : Rusijom, Slovačkom i Srbijom i imaju realne šanse da se plasiraju u polufinalne borbe.
Hronično prazna blagajna STS BiH je i ovaj put “natjarala „ rukovodstvo STS BiH da se pravovremeno obrati svim odgovornim institucijama za sport u državi, ali do današnjeg dana nijedan pozitivan odgovor nije stigao u kancelariju Saveza. Prema javnim pozivima, komplene aplikacije su upučene: Ministarstvu civilnih poslova BiH, Federalnom ministarstvu sporta, Kantonalnom Ministarstvu sporta –Sarajevo, Ministarstvu sporta RS, i sa opravdanom molbom da se ova značajna sportska manifestacija finansiski podrži, i tako uspješno, takmičarska sezona završi.
Zbog bilo kakvog neodazivanja, Upravni odbor STS BiH je primorano obratiti se medijima i zakazati konferenciju za štampu , kako bi sportsku javnost upoznao sa dešavanjima u stonoteniskom sportu naše države i nakon izvanrednih prošlogodišnjih rezultata, sa mogućim sankcijama od strane ETT-u.
U svim nagomilanim problemima finasiske prirode,“ulje na vatru“  dolilo je i JKP „Skenderija“ zabranom trenažnog procesa u periodu 01-juli-2009 g. pa vjerovatno i na dalje.Naime šest dana prije evropskog prvenstva zabranjen je ulazak petorici sarajevskih reprezentativaca u podrumsku prostoriju gdje oni pripremajući se za prvenstvo rade već punu godinu, a oni ujedno i čine okosnicu reprezentativnih selekcija. Molbe  predstavnika Saveza i sarajevskih klubova nisu uslišane , dvorana 10 x 20 nije otvorena i najmlađe naše uzdanice će ostati bez završnog treninga i morat će završne treninga obaviti negdje na betonu, a sa izuzetno velikim rizicima od povreda. Značajno je naglasiti da se dio njih nalazi na svjetskim i evropskim ran listama.
Pitamo se na kraju, ko će preuzeti odgovornost za to ili pak za ne odlazak i sankcije od strane Evropske stonoteniske Unije (ETT-u.).



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.