Stonoteniserke Željezničara u drugom kolu

ETTU Kup

Stonoteniserke Željezničara u drugom kolu

O. Lekić

Stonoteniserke sarajevskog Željezničara plasirale su se u 2. kolo ETTU kupa.

U prvom krugu elitnog evropskog klupskog takmičenja bosanskohercegovačke prvakinje su na turniru u portugalskoj Mirandeli osvajanjem drugog mjesta u Prvoj grupi  izborile nastup u daljem takmičenju.

U prvom kolu mlade članice Željezničara savladale su izraelskog predstavnika - ekipu Hapoel Kirait Ono s 3:1. Dvije pojedinačne pobjede ostvarila je Emina Hadžiahmetović, jednu Belma Bušatlić, dok je poraz zabilježila Ajla Kovač.

U meču za prvo mjesto u grupi stonoteniserke Željezničara su poražene od domaće ekipe Mirandela s 0:3. U redovima portugalskog prvaka nastupile su tri Kineskinje, igračice koje se nalaze na evropskim i svjetskkim rang listama, koje bh. predstavnicama nisu  prepustile nijedan set.

Žrijebanje grupa za turnir 2. kola ETTU kupa, koji će  se igrati 28. i 29. novembra, obavit će se ove sedmice u sjedištu Evropske stonoteniske federacije u Luksemburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti