Sve bliže novoj tituli: Đoković u finalu US Opena

Večeras bolji od Monfilsa

Sve bliže novoj tituli: Đoković u finalu US Opena

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale US Opena nakon pobjede protiv Gaela Monfilsa sa 3:1 u setovima.

Đoković je sjajno otvorio meč te je odmah poveo sa 5:0. Ipak, Monfils se uspio pribrati te se gotovo i vratiti u prvi set. Osvojio je Francuz tri vezana gema, ali Đoković je nakon toga bio siguran na svoj servis te je poveo sa 1:0 u setovima.

Slična priča dogodila se i u drugom setu. Novak je sjajno igrao i dva puta oduzeo servis svom protivniku te slavio sa 6:2. Prvi reket svijeta napravio je brejk i počtkom trećeg seta, ali tada je Monfils počeo igrati mnogo bolje.

Veoma brzo je vratio brejk te je potom ponovo oduzeo servis protivniku i set priveo kraju sa 6:3.

Ipak, Novak je u četvrtom setu uspio da ostane miran te je napravio tri brejka i pretrpio jedan što je bilo dovoljno da slavi sa 6:2 i plasira se u veliko finale posljednjeg Grand Slama sezone.

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča Kei Nishikori-Stan Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi