Šveđani izabrali Borga za najboljeg svih vremena

Zlatana Ibrahimovića izbor naljutio

Šveđani izabrali Borga za najboljeg svih vremena

Legendarni teniser Bjorn Borg proglašen je najboljim švedskim sportistom svih vremena u izboru lista Dagens Nyheter što je izazvalo ljutnju Zlatana Ibrahimovića koji je uvršten na drugu poziciju.

"Drugo mjesto je za mene kao i posljednje. Svaka čast ostalima, ali mislim da zaslužujem barem prvih pet mjesta na listi," poručio je u svom stilu napadač Paris Saint-Germaina. Ibrahimović je ipak priznao kako je Borg "cool i prava legenda".

Borg je tokom karijere osvojio 11 Grand Slam turnira - šest Roland Garrosa i pet Wimbledona. Dagens Nyheter je sastavio listu sa 150 najboljih švedskih sportaša u istoriji. Iza Borga i Ibrahimovića nalazi se stolnoteniser Jan-Ove Waldner. Zanimljivo, legendarni švedski skijaš Ingemar Stenmark je tek peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti