Švicarska u Novom Sadu, Britanci u San Diegu

Prvo kolo Svjetske grupe Davis Cupa

Švicarska u Novom Sadu, Britanci u San Diegu

Od danas su poznati gradovi i podloge mečeva prvog kola Svjetske grupe Davis Cupa. Aktuelni dvostruki pobjednici, Česi, će u Ostravi na tvrdoj podlozi dočekati Holandiju.

Reprezentacija Srbije će protiv Švicarske u Novom Sadu, na tvrdoj podlozi. Švicarci se potajno nadaju da bi za njihovu reprezentaciju mogao zaigrati Roger Federer.

Kada su u pitanju mečevi prvog kola od ranije je poznato da će Amerikanci pripremiti teren na Petco Parku u San Diegu. Njemačka je za Australiju izabrala Frankfurt, Francuska naravno zemljanu podlogu u susretu sa Australijom. Mečevi prvog kola se igraju od 31 januara do 2 februara naredne godine.

Parovi prvog kola:
Češka - Holandija (Ostrava, tvrda podloga)
Japan - Kanada (Tokyo, tvrda podloga)
Njemačka - Španija (Frankfurt, tvrda podloga)
Francuska - Australia (La Roche sur Yon, zemlja)
USA - Velika Britanija (San Diego, zemlja)
Argentina - Italija (Mar del Plata, zemlja)
Kazahstan - Belgija (Astana, tvrda podloga)
Srbija - Švicarska (Novi Sad, tvrda podloga)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti