Tenis života Džumhura odveo do novog finala!

Nevjerovatna forma bh. tenisera

Tenis života Džumhura odveo do novog finala!

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ostvario je novi veliki uspjeh u karijeri jer se danas plasirao u finale ATP turnira u St. Petersburgu nakon pobjede protiv Nijemca Janna-Lenarda Struffa sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5).

Bio je ovo susret dvojice tenisera koji se nalaze veoma blizu jedan drugom na ATP listi, a upravo ta izjednačenost se vidjela na samom početku meča.

Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis u prvih šest gejmova, a onda je Džumhur napravio brejk i poveo sa 4:3. U narednom gejmu naš teniser je bio siguran na svoj servis, a potom je napravio novi brejk i prvi set riješio u svoju korsit sa 6:3. 

Drugi set 

Drugi set je počeo loše za Damira jer je odmah izgubio svoj servis, ali srećom ekspresno je uzvratio i izjednačio na 1:1. Potom je Damir dobio svoj servis i napravio treći vezani brejk pa je poveo sa 3:1. Tada se činilo da će naš teniser bez problema privesti meč kraju, ali nažalost uslijedio je novi brejk Struffa i povratak u meč. Kasnije je Damir imao brejk loptu da povede 4:2, ali je nije iskoristio pa je Struff izjednačio na 3:3. 

Džumhur je naredni gejm dobio sa nulom, a nakon toga su obojica još po jednom bili sigurni na svoj servis i Struff je uspješno servirao za ostanak u meču. Ipak, kasnije je Damir došao do još jednog gejma na svoj servis i konačno je uzeo servi Nijemcu za pobjedu od 7:5 i finale. 

Džumhur će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Bautista-Agut. Fabio Fognini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi