Teniska poslastica za kraj sezone

Borba za trofej i prvo mjesto

Teniska poslastica za kraj sezone

Andry Murray i Novak Đoković igraće za trofej na završnom Mastersu u Londonu, ali i za prvo mjesto na ATP listi.

Britanac je nakon Mastersa u Parizu preuzeo čelnu poziciju, a samo dvije sedmice kasnije mogao bi i da je izgubi. To će se desiti ako večeras ne savlada velikog rivala, Novaka Đokovića.

I jedan i drugi su u finale stigli sa maksimalnim učinkom, s tim što je Novak bio nešto ubjedljiviji. 

U svom prvom nastupu Đoković je savladao Dominica Thiema (6:7, 6:0, 6:2), ali je potom u dva seta bio bolji od Raonića (7:6, 7:6), Goffina (6:1, 6:2) i Nishikorija (6:1, 6:1).

Murray je, sa druge strane, redom bio bolji od Čilića (6:3, 6:2), Nishikorija (6:7, 6:4, 6:4), Wawrinke (6:4, 6:2) i Raonića (5:7, 7:6, 7:6).

U polufinalnom duelu sa Kanađaninom, Britanac je spašavao i meč loptu, a na terenu je proveo tri sata i 37 minuta.

Britanski i srbijanski teniser ove sezone imaju odlične rezultate. Dosta bolja izdanja Đoković je pružao u prvom dijelu sezone kada je, između ostalog, osvojio Australian Open i po prvi put Roland Garros.

Andy je najbolje igre imao u drugoj polovini, pa je pored Wimbledona osvojio i Masterse u Šangaju i Parizu.

Ova dva tenisera do sada su se sastajali 34 puta. Daleko uspješniji je Đoković sa 24 pobjede, odnosno devet trijumfa u posljednjih 11 duela. 

Ako je suditi po formi, Novak Đoković je bliži tituli u Londonu. Ipak, Murray je sa razlogom prvi teniser svijeta i svakako će imati šta da kaže u ovom okršaju.

Finalni meč na programu je danas od 19 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi