Thiem naslijedio Mustera u Umagu

Druga titula za Austrijanca ove godine

Thiem naslijedio Mustera u Umagu

Na terenima Stella Maris završilo je još jedno izdanje Croatia Opena, trijumfom Austrijanca Dominica Thiema. Thiem je u finalu nadigrao Portugalca Joãoa Sousu koji je definitivno uživao u najboljoj sedmici na Touru, 6–4, 6–1. Thomas Muster je dvije godine zaredom slavio na ovom turniru, a svoju treću ujedno i posljednju titulu osvojio je prije dvadeset godina, 1995.

Thiem je kao junior igrao finale Roland Garrosa 2011. godine (Bjorn Fratangelo) i mnogi su očekivali da će ovaj mladi talentovani teniser ranije pronaći svoje mjesto među najboljima. Međutim, Thiem se tek ove godine probio među trideset najboljih. Prvo je igrao finale Kitzbühela pošle godine, nakon čega je ove uzeo prije Umaga naslov u Nici.

Thiem i Sousa su odigrali najkraće finale Umaga, tek jednu minutu iznad sat vremena. Break u sedmom gemu je Thiemu osiguraoprvi set, u drugom je vrlo brzo projurio na 5-0 i tu je sve bilo jasno.

Finale:
Dominic Thiem (Aut, 4) - João Sousa (Por) 6-4, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.