Tsonga ide na megdan Džumhuru

Izborio drugo kolo u Beču

Tsonga ide na megdan Džumhuru

E. Čaušević

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Beču.

Tsonga je danas nakon tri seta uspio da savlada Khachanova i tako nakon nešto više od dva sata igre izbori plasman u drugo kolo. Današnji meč bolje je otvorio ruski teniser koji je nakon tie-breaka uspio da povede sa 1:0 u setovima slavivši 7:6 u prvom.

Ipak, nakon toga Tsonga je zaigrao mnogo bolje i nakon nešto više od pola sata uspio je da izjednači na 1:1 (6:4) u setovima. U trećem setu Rus je posustao što je Tsonga iskoristio i rutinski dobio sa 6:3.

Zanimljivo je da će Tsonga u drugom kolu igrati protiv našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura koji je danas bez većih problema uspio da savlada Berankisa sa 2:0 u setovima.

ATP turnir Beč, 1. kolo:

Tsonga - Khachanov 2:1 (6:7, 6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi