Veliki napredak Damira Džumhura

Napredovao za 14 mjesta

Veliki napredak Damira Džumhura

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur napredovao je 14 mjesta na ATP listi.

Džumhur je na ATP turniru u Meksiku igrao polufinale, a sjajne igre u posljednje vrijeme donijele su mu proboj na 73. mjesto. Tako se naš teniser primakao 66. mjestu, što mu je najbolja pozicija u karijeri.

Aldin Šetkić je napredovao za četiri mjesta i sada je 192., dok je Mirza Bašić sa 171. pao na 166. mjesto. Tomislav Brkić je za 11 pozicija bolji u odnosu na posljednju ATP listu, pa je sada 347.

Andy Murray je  i dalje vodeći, pa slijede Rafael Nadal, Roger Federer, Stan Wawrinka, Novak Đoković, Marin Čilić, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Kei Nishikori. Top 10 završava Miloš Raonić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi