Više od četiri sata borbe: Velika pobjeda Pouillea nad Rafom

US Open

Više od četiri sata borbe: Velika pobjeda Pouillea nad Rafom

E. Škorić

U maratonskom meču koji je trajao više od četiri sata Rafael Nadal je izgubio od Lucasa Pouillea i tako je ostao bez četvrtfinala US Opena.

Definitivno najbolji meč u osmini finala na posljednjem Grand Slamu sezone odigrali su Španac i Francuz. Rafa je imao ulogu favorita, no Pouille je odigrao veličanstven meč, te je ostvario pobjedu karijere.

U prvom setu Pouille je nadigrao Rafu sa 6:1, no drugi set Španac je dobio sa 6:2. Treći set ide na stranu Pouillea (6:4), ali u četvrtom setu peti igrač svijeta stiže do izjednačenja.

Na početku petog seta Nadal je napravio brejk, no Pouille u osmom gemu dolazi do izjednačenja (4:4). Do kraja seta bez oduzetog servisa, pa je meč otišao u dodatni, 13. gem. 

Rafa pravi mini brejk na startu taj-brejka, a onda četiri vezana poena razigranog Francuza, koji je poveo s 4:1. Pouille je imao tri meč lopte, jednu na svoj servis, ali se nevjerovatni Nadal vratio i stigao do 6:6.

I onda španski teniser pravi veliku grešku, siguran poen na mreži ne koristi, a Pouille fantastično napada na Rafin servis i dolazi do poena vrijednog velike pobjede. Pouille će u četvrtfinalu igrati protiv Monfilsa.

US Open, osmina finala:
Rafael Nadal - Lucas Pouille 1:6, 6:2, 4:6, 6:3, 6:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi