Wawrinka: Jako mi je žao zbog Rafe

Nakon osvajanja Australian Opena

Wawrinka: Jako mi je žao zbog Rafe

Švicarski teniser Stanislas Wawrinka novi je šampion Australian Opena nakon što je sa 3:1 u finalu savladao Rafaela Nadala.

Popularni Stan postao je prvi teniser koji je nakon 20 godina na jednom Grand Slamu eliminisao i prvog i drugog nositelja, te prvi teniser koji je sa jednog velikog turnira izbacio i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Wawrinka je odigrao fenomenalan turnir, tri puta uzastopno savladao igrače iz Top 10 i sasvim zasluženo osvojio svoj prvi Grand Slam u debitantskom nastupu u finalima. 

Zahvaljujući ovom trijumfu, prvom protiv Rafaela Nadala u karijeri, Švicarac će od ponedjeljka biti na trećoj poziciji na ATP listi. 

"Jako mi je žao zbog Rafe, ti si dobar momak, prijatelj i nadam se da će tvoja leđa biti u redu. Čestitam na velikom povratku, sjajan posao ste napravili ti i tvoj tim, i uvijek ste dobri prema svima. Veoma sam sretan, uživam da igram ispred svih vas. Prošle godine sam imao lud meč, izgubio sam ga, mnogo sam plakao, ali je sada sve došlo na mesto. Hvala mom timu, Severinu i svima ostalima. Vraćam se kući za dva dana i biće lijepo ako biste mogli da me sačekate", rekao je Wawrinka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti