Wawrinka podržao Novaka Đokovića

Stao u odbranu Novaka

Wawrinka podržao Novaka Đokovića

Švicarski teniser Stan Wawrinka podržao je Novaka Đokovića nakon što je Srbijanac poražen u četvrtfinalu Roland Garrosa od Austrijanca Dominica Thiema.

Đoković je izgubio sa 3:0, a treći set je Thiem dobio rezultatom 6:0. Wawrinka se nakon svoje pobjede u četvrtfinalu protiv Čilića osvrnuo i na Đokovića te je poručio da će se nekadašnji prvi reket svijeta uskoro vratiti na staze stare slave.

"Naravno da niko nije očekivao da će Đoković izgubiti posljednji set sa nulom. On još traži put povratka. Još se bori i traži način do svoje prepoznatljive igre, ali ga još nije pronašao. Ipak, svi vjerujemo da hoće. Nadam se da će to biti veoma brzo, jer Novak je veliki šampion. Uvijek je uživanje gledati ga kada igra dobro", rekao je Wawrinka. 

Podsjetimo, njih dvojica su tokom karijere igrala dva finala Grand Slama, a Stan je dobio oba i to 2015. godine u Parizu i godinu kasnije u New Yorku.

Priliku za novo finale Roland Garrosa Wawrinka će imati sutra kada u polufinalu igra protiv prvog tenisera svijeta Andyja Murrayja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi