Wozniacki se provukla u polufinale
Caroline Wozniacki

Wta turnir u Charlestonu

Wozniacki se provukla u polufinale

M. Maksimović

Carolina Wozniacki i Jelena Janković su opravdale svoj status u mečevima četvrtfinala Charlestona. Wozniacki je sa 4-6,6-4,6-4 eliminisala Yaninu Wickmayer, dok je Jelena imala puno manje posla protiv mlade Amerikanke Christine McHale.

Prvoj i trećoj nositeljici u polufinalu su se pridružile Kineskinja Peng Shuai i Ruskinja Elena Vesnina.Vesnina je jedina nepostavljena u ovom društvu.Dankinja je imala velikih problema protiv Wickmayer, Belgijanka je vodila 1-0, u drugom setu 3-1.Wozniacki je to izvukla, baš kao što je spasila 4-2 u trećem.Puno toge je ispustila Wickmayer i na kraju je logično bila kažnjena.Jelena Janković je naredna protivnici Wozniacki, teniserka iz Srbije je prepustila dva gema Christini McHale koja je napravila puno plasmanom u četvrtfinale.

U drugom polufinalu igraju Vesnina i Shuai Peng. Ruskinja je nastavila uspješnu seriju, u četvrtifnalu je ispustila prvi set protiv Julije Goerges, ali je onda uhvatila pravi ritam.Dva breaka u drugom, dva breaka u trećem setu. Goerges je izgleda pomalo neobično, imala čak 12 break lopti, iskoristila je samo dvije.Samo u trećem setu je Goerges propustila svih devet.

Kineskinja Peng je na početku sezone igrala polufinale Aucklanda, polufinale Hobarta, četvrtfinale Dohe i Indian Wellsa.Treće polufinale u ovoj godini osigurala je preko Sanie Mirze, a meč je završio identičnim rezultatom baš kao i onaj između Vesnine i
Goerges.

Rezultati četvrtfinala:
Caroline Wozniacki (Dan.1) - Yanina Wickmayer (Bel,6) 4-6,6-4,6-4
Jelena Jankovic (Srb,3) - Christina McHale (USA) 6-2,6-0
Peng Shuai (Kin,11) - Sania Mirza (Ind) 2-6,6-2,6-2
Elena Vesnina (Rus) - Julia Goerges (Nje,12) 2-6,6-2,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.