WTA: Bez promjena u vrhu, Herdželaš 349. na svijetu

WTA lista

WTA: Bez promjena u vrhu, Herdželaš 349. na svijetu

Serena Williams na najnovijoj WTA listi i dalje je ujedljivo prva teniserka svijeta sa 8.625 bodova.

Drugo mjesto rezervisano je za Agnieszku Radwansku (5.775), dok je Angelique Kerber treća (5.740). U prvih pet našle su se još Garbine Muguruza i Victoria Azarenka, a pozicije od prošle sedmice zadržale su redom i Petra Kvitova, Simona Halep, Roberta Vinci, Maria Sharapova i Belinda Benčić.

Osvajačica WTA turnira u Pragu Lucie Safarova napravila je skok od tri mjesta te je sad 13. igračica svijeta. Od promjena u TOP 20 treba spomenuti iskorak Svetlane Kuznetsove, koja je sada na 12. poziciji, ali i napredak Ane Ivanović (17) i Sare Errani (18).

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš i dalje zauzima 349. poziciju sa 106 WTA poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi