BBB optužili Mamića za pokušaj ubistva, vraćaju se na Sjever

Dinamo će opet imati veliku podršku navijača

BBB optužili Mamića za pokušaj ubistva, vraćaju se na Sjever

Navijači zagrebačkog Dinama vraćaju se na sjevernu tribinu Maksimira nakon dugo vremena i sutra će Dinamo imati podršku najvjernijih navijača. 

Zbog čega su Bad Blue Boysi odlučili prekinuti bojkot i vratiti se na sjevernu tribinu Maksimira pogledajte u saopštenju koje prenosimo u cijelosti. 

"Nakon što je sinoć u pomno smišljenoj „akciji“ plaćenika direktno povezanih sa Zdravkom Mamićem, iz vatrenog oružja pokušano ubojstvo dva pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys, što je bila direktna posljedica neuspješne sačekuše u kojoj je trebao biti ubijen jedan od najistaknutijih ljudi naše grupe, više ne možemo šutjeti.

Ne treba biti Sherlock Holmes da bi se shvatilo kako je nalogodavac sinoćnjeg pokušaja ubojstva nekoliko pripadnika naše skupine Zdravko Mamić, čelni čovjek kriminalne organizacije koja je nezakonito okupirala NK Dinamo te koja financijski, logistički i na sve ostale načine direktno pomaže šačicu propalih kriminalaca okupljenih oko famoznog Fan Cluba, koji samo igrom slučaja noćas nisu ugasili tri mlada života.

Ovim kukavičkim i za sve normalne ljude ogavnim činom, kriminalna banda okupljena oko Zdravka Mamića i naoružanih mu poltrona iz Fan Cluba, prešla je svaku granicu. Kao prijatelji, navijači, suborci, braća nećemo stajati prekriženih ruku i trpjeti teror zločinaca koji s leđa pucaju u nenaoružane ljude.

Sutra se navijačka skupina Bad Blue Boys vraća na Sjever, svoje rodno mjesto i tribinu na kojoj više nećemo dopustiti da bude okupirana od strane kukavica koje imaju krv naše braće na svojim rukama.

Utakmica protiv NK Osijeka igra se sutra u 15:00h, a ovim putem obavještavamo sve pripadnike grupe (uključujući i one s crnih lista), kao i sve Dinamove navijače koji žele reci dosta ubojicama i kriminalcima, da se okupimo u parku Ružmarinka u 13:00h i zajedno krenemo na sjevernu tribinu maksimirskog stadiona. Dinamovi navijači uvijek su znali prepoznati i reagirati na nepravdu, pa će to učiniti i sada.

Nakon utakmice, svi ćemo se zajedno zaputiti ispred KBC Dubrava i molitvom pružiti tihu podršku našim prijateljima te im zaželjeti što brže ozdravljenje. Pozivamo navijače na miran i dostojanstven ponašanje. Našim neprijateljima poručujemo da istinu i poštenje ne mogu ubiti te da ćemo se do zadnje kapi krvi boriti za Dinamo i obraz naše navijačke grupe," stoji u saopštenju BBB.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.