Čelična lady West Hama na mari za navijačke vapaje

Kazne za 200 navijača

Čelična lady West Hama na mari za navijačke vapaje

A. Beganović

Susret West Hama i Chelseaja odigran u srijedu u okviru Liga kupa obilježili su navijački neredi.

Navijači West Hama nezadovoljni su zbog toga što je njihov klub preselio sa kultnog Upton Parka na Olimijski stadion, a svoje nezadovoljstvo manifestuju izazivanjem nereda.

Nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihov radnički klub svoje domaće susrete danas igraju na stadionu koji nema dušu i koji se nalazi uz veliki shopping centar u čije kafiće je zabranjeno ulaziti sa dresovima West Hama.

Uz sve to potpredsjednica kluba Karren Brady zabranila im je da utakmice gledaju stojećki pošto to doprinosi nesigurnosti te je zaštitarima naredila da sve koji ne poštuju pravila izbace sa stadiona.

Upravo iz gore navedenog ne čudi što na domaćim susretima West Hama su sve češći navijački neredi, a sve je kulminiralo u srijedu.

Međutim, "Čelična lady", kako je zovu na Otoku, potpredsjednica West Hama ne mari za navijačke vapaje, a svojim objavama na Twitteru ponovo jer uzburkala otočku javnost.

"Na listi čekanja za naše sezonske ulaznice ima 55.000 navijača, dok su sa nama na stadionu ljudi koje ne želimo ni blizu West Hama", napisala je Karren i dodala je da je pri kraju indentifikacija navijača West Hama koji su proglašeni krivima za izazivanje nerede i njih oko 200 nikada više neće moći gledati domaće susrete svojih ljubimaca.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi