Diktatura i na tribinama: "Kim Jong-un, ole, ole, ole..."

Od Sjeverne Koreje bitniji je samo njen diktator

Diktatura i na tribinama: "Kim Jong-un, ole, ole, ole..."

Nastup za reprezentaciju Sjeverne Koreje na Azijskom prvenstvu, koje se ove godine održava u Australiji, je gotov. 

Nakon dva kola pomenuta selekcija se nalazi na posljednjem mjestu u svojoj drugi, bez ijednog osvojenog boda.

Ipak, Sjeverna Koreja je već odavno specifična po svemu, a svi se sjećaju izmišljenih "pobjeda" nad Brazilom i Portugalom na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

Ovoga puta je reprezentacija Sjeverne Koreje poražena sa 4:1 od selekcije Saudijske Arabije, a na terenu kao da nije igrao tim Sjeverne Koreje nego njen diktator Kim Jong-un, jer se sa tribina orilo "Kim Jog-un, ole, ole, ole!".

Upravo je ovo pjevala grupa od oko 100 navijača Sjeverne Koreje, a ne treba nas čuditi ništa vezano za ovog diktatora, ali vrijedi pogledati:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.