Sramotno ponašanje navijača Chelseaja u Parizu

Rasizam u metrou

Sramotno ponašanje navijača Chelseaja u Parizu

Teme:

Nešto prije početka sinošnje utakmice između PSG-a i Chelseaja, internetom se proširio amaterski snimak navijača gostiju koji je zgrozio evropsku javnost.

Naime, on pokazuje kako su navijači londonskog kluba spriječili ulazak jednog tamnoputog čovjeka u voz, samo zbog toga što je crn. Svaku sumnju u uzrok ovog nepopularnog čina otklonilo je skandiranje koje je uslijedilo nekoliko sekundi kasnije.

"Mi smo rasisti, i to nam se sviđa", pjevale su Chelseajeve pristalice koje su pokazale da je problem rasizma među engleskim navijačima još uvijek vrlo prisutan i aktuelan, ma koliko se on pokušavao sakrivati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.