Amerikanac Wild osvojio zlato za Rusiju

Supruga osvojila bronzu, a suprug zlato

Amerikanac Wild osvojio zlato za Rusiju

Novo zlato za Rusiju na Olimpijskim igrama u Sočiju osvojio je snowboarder Vic Wild u paralel veleslalomu. 

Rođeni Amerikanac koji sada skija pod ruskom zastavom napravio je fantastičan rezultat. U prvoj vožnji je imao 54 stotinke slabije vrijeme, ali je fantastičnom vožnjom u finalu pobijedio Švicarca Nevina Galmarinija koji je na kraju osvojio srebro. 

U borbi za treće mjesto i bronzanu medalju slavio je Slovenac Žan Košir, koji je bio bolji od njemačkog takmičara Patricka Busslera, Košir je donio Sloveniji sedmu medalju u Sočiju, a na svim prethodnim igrama od osamostaljenja Slovenija je osvojila ukupno sedam medalja. 

Wild je osvojio zlato samo nekoliko minuta nakon što je njegova supruga Alena Zavarzina osvojila bronu u istoj disiplini. Zlatnu medalju je osvojila švicarska snowboarderka Patrizia Kummer, koja je u finalu bila bolja od Japanke Tomoke Takeuchi koja je promašila kapiju i olakšala posao Kummerovoj. 

Kummerova je Švicarskoj donijela šesto zlato u Sočiju, a isto toliko zlatnih medalja osvojile su reprezentacije Rusije i Holandije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.