Anaheimu pripao derbi, drama u Montrealu

NHL liga

Anaheimu pripao derbi, drama u Montrealu

Teme:

Derbi kola u NHL lihe igrali su Los Angeles Kingsi i Anaheim, a mečje rezultatom 2:1 pripao gostujućem timu. 

Golove za pobjedu postigli su Jackman i Marron, dok je jedini pogodak za domaćina bio djelo Toffolija. Calgary je uspio nadoknaditi dva gola zaostatka protiv Phoenixa, koji je u trećem periodu sa igračem više ipak uspio doći do konačnih 3:2.

St. Louis je bio uvjerljiv pobijedivši rezultatom 4:1 tim Nashvilea kao gost, dok je Columbus boljim izvođenjem penala porazio Minnesotu. New Jersey nije imao šanse na gostovanju kod Tampa Baya (3:0), dok je tim Islandersa bez problema preskočio prepreku zvanu Buffalo (4:1).

Montreal je protiv Ottawe poveo sa 1:0, a potom je uslijedio ekspresan preokret na 1:4. Ipak se domaćin ne predaje i do kraja dolazi do 4:4, a u produžetku i do 5:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.