Björndalen stigao do broja 93.
Ole Einra Björndalen

Nova pobjeda neumornog Norvežanina

Björndalen stigao do broja 93.

M. Maksimović

Najveći biatlonac u istoriji, Ole Einar Björndalen još uvijek pobjeđuje u Svjetskom kupu.Norvežanin je u Östersundu ostvario svoju 93.pobjedu u karijeri.

U disciplini pursuit 12.5 kilometara, Björndalen je do pobjede stigao u finišu. U posljednjoj seriji gađanja, Björndalen je imao jedan promašaj, dok je njegov zemljak Emil Hegle Svendssen imao promašaj više. Na kraju je šesterostruki olimpijski pobjednik i 14-erostruki svjetski prvak imao više od 26 sekundi prednosti u odnosu na Svendssena.

Senzacija Igara u Vancouveru, Jakov Fak koji ove sezone nastupa pod zastavom Slovenije je ostvario svoj najbolji rezultat karijere u Svjetskom kupu.Fak je u prvoj seriji imao jedan promašaj, u drugoj dva, do kraja je utrku odradio bez promašaja, a njegov zaostatak u cilju je bio preko minute.U ukupnom poretku, vodeće mjesto drži Norvežanin Svendsen sa 174 boda, drugi je Björndalen sa 168.


Rezultati 12.5 km pursuit:
1.Ole Einra Björndalen (Nor) 35:47,7 (2 promašaja)
2.Emil Hegle Svendsen (Nor) +26,2 (3 promašaja)
3.Jakov Fak (Slo) +1:00,7 (3 promašaja)
4.Tarjei Bö (Nor) +1:05,4 (4 promašaja)
5.Martin Fourcade (Fra) +1:38,2 (4 promašaja)


Ukupni poredak:
1.Emil Hegle Svendsen (Nor) 174
2.Ole Einra Björndalen(Nor) 168
3.Martin Fourcade (Fra) 136
4.Tarjei Boe (Nor) 126
5.Jakov Fak (Slo) 125

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.