Bode Miller operisao leđa, povratak u januaru

Amerikancu dosadili bolovi

Bode Miller operisao leđa, povratak u januaru

Olimpijski šampion Bode Miller u utorak je operisao leđa, te će do januara naredne godine odsustvovati iz utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju. 

Iako je Miller u proteklom periodu trenirao u Austriji i Copper Mountainu, Amerikanac se odlučio na operaciju kako bi što spremniji dočekao Svjetsko prvenstvo koje je na programu u februaru mjesecu u Vailu odnosno Beaver Creeku. 

Ključna utrka za njega biće spust koji se u januaru vozi u Wengenu, gdje je pobjeđivao proteklih sezona, te u Kitzbühelu, gdje je prošle sezone osvojio treće mjesto. 

"Nakon konsultacija sa medicinskim osobljem odlučio sam se na operaciju. Razočaran sam obzirom da ću propustiti nekoliko brzih utrka na početku sezone uključujući Birds of Prey u Beaver Creeku. Ipak, ova operacija će, nadam se, odstraniti bol u leđima sa kojim se borim od finiša prošle sezone, te mi omogućiti ponovni komfor pri takmičenju. Naša očekivanja su da ću moći trenirati već u januar i voziti neke trke, kako bi u potpunosti bio spreman za SP koje je u februaru", rekao je Miller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.