Braća Prevc na postolju u Engelbergu

Skijaški skokovi

Braća Prevc na postolju u Engelbergu

E. Škorić

Peter Prevc je upisao drugu uzastopnu pobjedu u skijaškim skokovima.

Slovenac Peter Prevc je slavio u švicarskom Engelbergu, što mu je druga pobjeda u Svjetskom kupu za skakače u svega sedam dana.

Prevc je zabilježio skokove od 139,5 i 134 metra, dok je njegov mlađi brat Domen Prevc bio drugi sa skokovima od 133,5 i 134 metra.

Na trećem mjestu završio je Japanac Noriaki Kasai sa skokovima 131,5 i 134 metra. Iza njega su se smjestili Richard Freitag iz Njemačke (132,5 i 128,5) te Norvežanin Kenneth Gangnes (127, 135)...

U ukupnom poretku Prevc vodi sa 464 boda ispred Nijemca Severina Freunda, koji ima 359 bodova, dok trećeplasirani Kenneth Gangnes ima 310 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.