Calgary ostavio prvake bez play offa

Još su samo dva mjesta slobodna

Calgary ostavio prvake bez play offa

Na zapadu je sve jasno, u Istočnoj konferenciji su još dva mjesta slobodna. Takva je trenutačna situacija u NHL nakon novih 11 odigranih utakmica.

Najvažniju pobjedu su ostvarili hokejaši Calgaryja koji su na svom ledu savladali direktnog konkurenta LA Kingse 3:1. U svom Saddledomeu, Calgary je već nakon dvadeset minuta vodio 2:0 golovima Johnnyja Gaudreaua i Jirija Hudlera. U drugoj trećini nije bilo golova, a onda opet u trećoj dva. Jordan Nolan je probudio nadio gostima, ali je priču zaključio drugim golom Jiri Hudler u samom finišu utakmice. Aktuelni prvaci su postali prva ekipa nakon Carolina Hurricanesa 2006-2007 godina koji se nakon osvojenog naslova neće naći u play offu

"Teško mogu reći bilo šta, naravno da smo razočarani. Ove godine nismo igrali dobro, nismo imali kontinuitet, izgubili smo četiri- pet utakmica u seriji, kasnije je bilo teško u završnici situaciju popraviti" rekao je nakon utakmice Anže Kopitar.

Detroit Red Wingsi su izgubili nakon produžetka od Montreala 4:3, ali idu u play off. Jedno mjesto su popunili NY Islandersi dok se za preostala dva bore Ottawa, Pittsburgh i Boston, mada su Bruinsi u teškom položaju jer su ponovo poraženi. Nakon Washingtona Bruinsi su izgubili na Floridi, Panthersi su
bili bolji 4:2. Ottawa je ostvarila važnu pobjedu protiv Rangersa 3:0 pa sada ima skor 42-26. Isti omjer ima Pittsburgh, dok je Boston na 41-27. Boston igra protiv Tampe, Pittsburgh sa slabim Buffalom, Ottawa sa Philadelphijom.


Rezultati:
NY Rangers - Ottawa Senators 0:3
Philadelphia Flyers - Carolina Huricanes 1:3
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 4:3 (produžetak)
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 4:3 (produžetak)
Florida Panthers - Boston Bruins 4:2
St Louis Blues - Chicago Blackhawks 2:1
Nashville Predators - Minesota Wild 2:4
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 1:0
Calgary Flames - LA Kings 3:1
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 1:3
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.