Fenninger: Bila sam jako nervozna i pod velikim pritiskom

Nakon odbrane titule

Fenninger: Bila sam jako nervozna i pod velikim pritiskom

Pobjedom u veleslalomu u posljednjoj utrci sezone Svjetskog kupa za skijašice Austrijanka Anna Fenninger odbranilaje Veliki kristalni globus.

Fenninger je tako postala prva austrijska skijašica od 1992. godine koja je odbranila titulu u generalnom poretku Svjetskog kupa. Posljednja koja je to uspjela je bila Petra Kronberger.

"Teško je opisati sve ovo. Impala sam toliko stvari u glavi, ali sam na se željela skoncentrisati na ono što je najbitnije. Bila sam jako nervozna, a da to nisam bila onda bih morala skinuti šešir jer sam bila pod veliki pritiskom iopterećenjem. Na kraju sam se uspješno riješila velikog balasta", rekla je Fenninger nakon pobjede u posljednjoj utri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti