Fenninger: Bilo je emotivnije nego u super G-u

Nakon "zlatne osvete" Tine Maze

Fenninger: Bilo je emotivnije nego u super G-u

Nakon što je austrijska skijašica Anna Fenninger u super veleslalomu Svjetskog prvenstva za tri stotinke bila brža od Tine Maze i tako se domogla zlatne medalje, na sličan način je bez najsjajnije medalje ostala u utrci spusta.

Iskusna Slovenka trijumfovala je ispred Austrijanke sa dvije stotinke. Bila je to prava "zlatna osveta" Tine Maze. Fenningerova nije bila razočarana, srebru se radovala kao da je osvojila zlato. 

"Ovoga puta bilo je emotivnije nego li u utrci super veleslaloma, možda sam zbog toga malo razdragana. Da sam ovako odvezla jednu utrku spusta nisam mogla vjerovati, jednostavno to mi je nevjerovatno. Ranije nisam vjerovala sebi, nisam se borila do kraja. Da je na kraju sve postalo ovako 'gusto', to je jedna odlična sportska priča, historija. Postalo je jasno da će u budućnosti stotinke odlučivati o pobjedniku", kazala je Anna Fenninger nakon osvojenog srebra u spustu na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.