Kanađani odbranili zlato protiv nemoćnih Šveđana

Novi - stari olimpijski šampion

Kanađani odbranili zlato protiv nemoćnih Šveđana

Hokej reprezentacija Kanade novi je, a možemo slobodno reći i stari osvajač, zlatne olimpijske medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju nakon što su u finalu sa 3:0 savladali reprezentaciju Švedske.

Ovo je za kanadsku selekciju bilo deveto olimpijsko zlato, kojim su ujedno uskratili priliku Šveđanima da dođu do svoje treće zlatne medalje na Olimpijadi.

Kanađani su sjajan posao odradili još u polufinalu kada su eliminisali Sjedinjene Američke Države. 

Kanađani su u vodstvo stigli u u 13. minuti prve trećine, a strijelac gola za Kanađane bio je Toews. Nakon vodećeg gola Kanade utakmica je tekla samo u jednom smjeru, a aktuelni šampioni vladali su situacijom na ledu. U drugoj dionici utakmice do svog prvog gola na Olimpijadi konačno je stigao kapiten i ponajbolji igrač Kanade Sidney Crosby. Već tada je bilo jasno da uz blijedu partiju, ali i konstantne napade Kanade, Šveđani nemaju puno šanse u ovoj utakmici.

Deseti minut posljednje trećine donio je i treći gol u mreži Šveđana, a strijelac za konačnih 3:0 i apsolutno zasluženu pobjedu Kanade bio je Kunitz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti