Naša predstavnica završila 72.

Karišik: Nisam u potpunosti zadovoljna današnjim nastupom

Naša olimpijka Tanja Karišik svoj današnji nastup na utrci u Cross Countryju na deset kilometara okončala je na 72. mjestu čime baš i nije bila zadovoljna što je potvrdila u kasnijoj izjavi za naš portal.

„Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna današnjim nastupom zbog toga što sam nastupila u klasici, a moja disciplina je skateing. U skijaškom trčanju sam došla sa B normom, tako da ja ne biram utrke već mi se one nameću,“ kazala je Karišik, te dodala da još uvijek ne zna hoće li nastupiti i sutra.

„Još uvijek ne znam da li ću sutra startati zbog toga što su to zaista dvije teške discipline. Prvo danas deset kilometara, a već sutra 15, tako da ću tu odluku prepustiti svom treneru.“

Vremenski uslovi u Sočiju ne idu na ruku takmičarima. Temperatura u ovom gradu danas iznosi 15 stepeni Celzija, što otežava nastupe takmičarima.

„Vremenski uslovi nam otežavaju nastupe. Staze su lošije nego inače, puše južni vjetar, a i sunce dovodi do poteškoća u disanju.“

Na pitanje kako poboljšati rezultate u zimskim sportovima na velikim takmičenjima, Tanja je odgovorila:

„Potrebno je mnogo više novčanih sredstava, potom adekvatne staze koje mi nemamo u BiH, već vršimo improvizacije treninga što nije baš poželjno.“

Vremenski uslovi u Sočiju kvare raspoloženje u našem timu. Doček u ovom ruskom gradu je bio odličan.

„Ovdje je jako lijepo, u početku su staze bile perfektne, dok su sada vremenski uslovi nažalost učinili svoje,“ kazala je za kraj Tanja Karišik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.