Laikert i Rudić izborili nastup u slalomu

Među 25 najboljih u kvalifikacijama

Laikert i Rudić izborili nastup u slalomu

Zavjesa na 45. Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Vailu/Beaver Creeku biće spuštena u nedjelju nakon utrke slaloma za muškarce. 

Mjesto za nastup u ovoj utrci izborila su i dvojica bh. skijaša nakon što su bili uspješni u kvalifikacijama za posljednje takmičenje na ovogodišnjem SP-u. Dobrom vožnjom u kvalifikacijama Igor Laikert i Marko Rudić osigurali su nastup u glavnoj utrci, dok Marko Šljivić, treći predstavnik naše domovine, odustao u prvoj vožnji.

Igor Laikert, naš najbolji skijaš, kvalifikacije je okončao na 13. mjestu sa vremenom 1:51:43, dok je Rudić završio četiri pozicije iz svog kolege, ali je i to bilo dovoljno za plasman među prvih 25 skijaša koji će nastupiti u glavnoj utrci slaloma.

Pored 25 kvalifikanata u posljednjoj utrci na Svjetskom prvenstvu nastupiti će još 50 najboljih svjetskih skijaša na osnovu FIS bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.