Maria Hoefl-Riesch objavila kraj karijere

Povukla se jedna od najboljih skijašica svih vremena

Maria Hoefl-Riesch objavila kraj karijere

Jedna od najvećih svjetskih skijašica svih vremena Maria Hoefl-Riesch objavila je danas kraj skijaške karijere.

"Donijela sam odluku. Mislim da je pravi trenutak da završim karijeru i započnem novu etapu svog života. Hvala vam na sjajnoj podršci", objavila je danas trostruka olimpijska prvakinja. 

Tokom bogate skijaške karijere 29-godišnja njemačka skijašica osvojila je četiri olimpijske medalje, šest medalja na Svjetskim prvenstvima, 27 pobjeda i 80 plasmana na postolje u Svjetskom kupu, pet malih i jedan veliki kristalni globus u Svjetskom kupu. 

U posljednjih sedam sezona Svjetskog kupa svaki put je završila među tri najbolje svjetske skijašice. Veliki kristalni globus osvojila je 2011. godine, a vjerovatno bi i ove godine da se nije povrijedila. Riesch je bila vodeća u Svjetskom kupu do završnice u Lenzerhideu kada je doživjela težak pad i naslov je osvojila Anna Fenninger. 

Na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Sočiju Hoefl-Riesch je osvojila zlato u superkombinaciji i srebro u Super G-u, a odmah je najavila kako neće nastupati na sljedećim Olimpijskim igrama. Međutim, teška povreda je presudila da, čini se, prerano donese odluku o povlačenju. 

Mnogi ljubitelji skijanja fantastičnu Nijemicu smatraju jednom od tri najbolje skijašice današnjice i jednu od 10 najvećih skijašica svih vremena. Svjetski kup bez nje sljedeće sezone sigurno neće biti isti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.