Miller o Maieru: Pored njega su se svi borili da budu drugi

Biranim riječima o kolegi

Miller o Maieru: Pored njega su se svi borili da budu drugi

Legendarni američki skijaš Bode Miller još uvijek nije odlučio da li će definitivno okončati svoju karijeru. Ipak, sigurno je da ga u narednoj sezoni Svjetskog kupa nećemo gledati među najboljim skijašima današnjice, iako je 38-godišnji Amerikanac ostavio mogućnost da se vrati takmičenju za godinu dana.

"Šta god da odlučim, siguran sam da ću ostati u sportu, a to će značiti da ću vrlo vjerovatno raditi uz američku skijašku reprezentaciju. Želim učestvovati u stvaranju novih skijaških imena, ali istovremeno i biti od pomoći mladim skijašima čije vrijeme tek dolazi", rekao je Bode, te dodao:

"Još uvijek nemam nikakvih planova. Jedno je sigurno, a to je da brzinu na skijama još uvijek imam, što je dobro za mene, ali u životu za mene postoje i neke bitnije stvari, a to je definitivno porodica. Rekao bih da nije nemoguće da skijam iduće sezone cijeli Svjetski kup, ali isto tako to ne može biti sa 50%. Preopasno se ako u tome nisi sa svih 100%".

Iako se u svojoj karijeri takmičio protiv najboljih, jedno ime je prema priči Amerikanca iznad svih. 

"Kada sam ja dolazio, on je već bio tam. To su bili trenuci u kojima si osjećao da će pobijediti. Mislio si u sebi 'bolji je od mene'. Znaš da ga može ponekad dobiti, ali u ukupno on je bio jednostavno bolji. Izgledalo je tako kao da se svi ostali pored njega bore za drugo mjesto", biranim riječima govorio je Miller o velikom Austrijancu Hermannu Maieru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.