Norvežani slavili u Willingenu
Četvorka koja je danas bila najbolja

Na rasporedu je bilo ekipno takmičenje

Norvežani slavili u Willingenu

M. Maksimović

Njemački Willingen bio je domaćin ekipnog takmičenja skijaša skakača za Svjetski kup. Trijumf je ostvarila selekcija Norveške, ispred Austrije i domaćina Njemačke.

Norvežani su nastupili u sastavu Anders Fannemel, Rune Velta, Vegard Haukoe Sklett i Anders Bardal, a najduži skok je ostvario Skleet u prvoj seriji sa 139.5 metara. Na kraju su Norvežani imali 999.2 boda, dok je jaka selekcija Austrije (Koch, Kofler, Morgenstern, Schlierenzauer) završila sa 22,9 boda zaostatka. Boje domaće selekcije su branili Mechler, Wank, Freund i Freitag i na kraju su zajedno sa navijačima morali zadovoljiti najnižom stepenicom pobjedničkog postolja. Njemačka je sakupila 963.7 bodova, dok je četvrti Japan bio vrlo blizu (961.8). Slovenci su solidno nosili u borbi sa najboljima, pa su na kraju zaokružili sa 938 bodova TOP društvo.


Rezultati:
1.Norveška 999,2
2.Austrija 976.3
3.Njemačka 963.7
4.Japan 961.8
5.Slovenija 938
6.Češka 902
7.Poljska 900.2
8.Finska 832.1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.