Norvežanin Kristoffersen pobjedio u Leviju

Skijaši vozili prvi slalom sezone

Norvežanin Kristoffersen pobjedio u Leviju

20-godišnji Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je prvog slaloma sezone koji se vozio u Leviju. U obračunu su daleko iskusnijim Marcelom Hirscherom, Norvežanin je slavio sa 12 stotinki prednosti.

Felix Neurether nije mogao danas parirati pomenutom dvojcu, jeste završio kao treći, ali je njegov zaostatak išao preko sekunde, tačnije zaostao je za pobjednikom sekundi i 31 stotinku.

Norvežanin Kristoffersen je kao junior osvajao zlatne medalje u posljednje tri godine na svjetskim prvenstvima, u slalomu, veleslalomu, kombinaciji, nakon čega je stigla pobjeda u Schladmingu, pa medalja u Sočiju.

Hirscher je nakon prve vožnje imao malu prednost, tek šest stotinki u odnosu na Kristoffersena. Tu je bio još jedan također mladi Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag koji je kasnio dvadeset stotinki. Među prvih deset smo nakon prve vožnje imali i Rusa Khoroshilova (+0.43) na šestom mjestu odnosno Slovaka Zampu na desetom (+0.80). Zampa nije ponovio taj rezultat, Rus je završio kao osmi. Neurether je izgurao sa postolja, Solevaag je ostao kratak jednu stotinku.

Rezultati slaloma:
1. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:50.39
2. Marcel Hirscher (Aut) + 0.12
3. Felix Neureuther (Nje) + 1.31
4. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) +1.32
5. Patrick Thaler (Ita) + 1.48
6. Fritz Dopfer (Nje) + 1.52
7. Mattias Hargin (Šve) + 1.69
8. Aleksandar Horošilov (Rus) + 1.97
9. Andre Myhrer (Šve) + 2.18
10. Daniel Yule (Švi) + 2.19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti