Novi rekord Brodeura
Briljantan na golu Devilsa: Martin Brodeur

NHL sezona

Novi rekord Brodeura

Martin Brodeur oborio je još jedan rekord u NHL sezoni. Sjajni čuvar mreže Devilsa je u pobjedi svog tima nad Minnesotom Wild (4:0) 101. put sačuvao svoju mrežu netaknutu.

I dok je bravurozno branio udarce protivnika, a bilo ih je čak 35, njegovi saigrači bili su nemilosrdni. Posebno se to odnosi na dvosrukog strijelca Eliasa, Giontu i Oduya.

Potvrdu play-offa i dobre forme u posljednjih mjesec dana potvrdila je Philadelphia u duelu sa Los Angelesom. «Pingvini» su sa 4:1 isprašili Kingse, a već nakon dvije četvrtine bilo je 4:0. Za domaće su pogodili Crosby, Malkin, Kennedy i Guerin, dok je počasni gol Kingsa djelo Handzusa.

Od ostalih susreta treba izdvojiti novi trijumf Detroit Red Wingsa, ovaj put na Thrashersima, te poraz Buffala na svom ledu od nepredvidivih Flyersa.

Rezultati
New Jersey Devils - Minnesota Wild 4:0, Carolina Hurricanes - New York Islanders 5:4, Atlanta Thrashers - Detroit Red Wings 3:6, Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 4:6, Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 4:1, Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4:5 (p.), Calgary Flames - St. Louis Blues 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.