Počela ceremonija otvaranja 22. Zimskih olimpijskih igara
Foto: EPA.eu

Spektakl u Sočiju

Počela ceremonija otvaranja 22. Zimskih olimpijskih igara

Na Fisht stadionu u Sočiju zvanično su otvorene 22. Zimske olimpijske igre na kolima će učestvovati 88 zemlja, ukupno 2800 sportista, koji su se u svečanom defileu predstavili prisutnim gledaocima na stadionu ali i svima koji su otvaranje Olimpijade na mali ekranima.

Na stadionu u čiju je izgradnju uloženo oko 600 miliona dolara na samom početku je izašao i olimpijski tim Bosne i Hercegovine, a zastavu je, kao što je ranije i najavljeno, nosila bh. skijašica Žana Novaković.

Putem javnih emitera u BiH oko poklonici zimskih sportova moći će pratiti ukupno 120 sati prenosa sa Olimpijade, a sve ono što propustite na TV-u, moći ćete pročitati i saznati na našem portalu, obzirom da će ekipa SportSport.ba već od 11. februara biti na licu mjesta u Sočiju.

Za kraj vrijedi spomenuti da će na Olimpijadi u Sočiju biti podijeljeno 98 kompleta medalja, što je najviše u dosadašnjoj historiji Zimskih olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.