Selina Gasparin slavila drugu pobjedu sezone

Selina Gasparin slavila drugu pobjedu sezone

Švicarska biatlonka Selina Gasparin došla je danas u francuskom Le Grand Bornardu do druge pobjede u karijeri. 

Selina je bila najbrža u utrci na 7,5 km sprintom s vremenom 20:51,4, a iza nje je za 8,3 sekundi zaostatka ostala Finkinja Kaisa Makarainen. Treće mjesto je pripalo Ukrajinki Valji Semerenko s vremenom 21:02,9. 

Jedna od favoritkinja za pobjedu Gabriela Soukalova iz Češke zauzela je četvrto mjesto, dok je petu poziciju zauzela Olga Vilukhina iz Rusije. 

Današnjom pobjedom Selina Gasparin je zauzela i vodeće mjesto u ukupnom poretku sprinta sa 142 boda, druga je Irina Starykh iz Rusije sa 117 bodova, Čehinja Veronika Vitkova je treća sa 108, Kaisa Makarainen četvrta sa 100, dok je peta Gabriela Soukalova sa 99 bodova. 

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodeća je Gabriela Soukalova sa 191 bodom, Gasparin je druga sa 179, Starykh treća sa 171, Olga Zaitseva je četvrta sa 153, dok je peta Veronika Vitkova sa 151 bodom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.