Shiffrin perfektnim vožnjama do pobjede, Maze ispala
Foto: epa.eu

Slalom u Mariboru

Shiffrin perfektnim vožnjama do pobjede, Maze ispala

Devetnaestogodišnja Amerikanka Mikkaela Shiffrin trijumfovala je u utrci slaloma koja se po prilično jakoj kiši u nedjelju vozila u Mariboru. 

Svjetska šampiona, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, trijumfovala je ukupnim vremenom od 1:39,12, a za sobom je na drugom mjesto sa zaostatakom većim od jedne sekunde ostavila Slovakinju Veroniku Velez Zuzulovu. Treće mjesto pripalo je Čehinji Sarki Strachovoj. 

Aktuelna vodeća u generalnom poretku Svjetskog kupa, Tina Maze, nije uspjela završiti drugu vožnju, iako je nakon prve bila šestoplasirana, tako da je Anna Fenninger sa pobjedom u subotu u mnogome smanjila zaostatak za Slovenkom.

Svjetski kup, Maribor (slalom):
1. Mikaela Shiffrin (USA) 1:39.12
2. Veronika Velez Zuzulova (SVK) +1.03
3. Sarka Strachova (CZE) +1.05
4. Nina Loeseth (NOR9 +1.17
5. Lena Dürr (GER) +1.22
6. Wendy Holdener (SUI) +1.25
7. Kathrin Zettel (AUT) +1.33
8. Bernadette Schild (AUT) +1.40
9. Frida Hansdotter (SWE) +1.55
10. Charlotta Säfvenberg (SWE) +1.72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.