Ski Rostovo, etno selo Babići

Počela je sezona skijanja

Ski Rostovo, etno selo Babići

Sponzorski tekst
Teme:

Skijalište idealno za početnike, djecu i rekreativce otvara svoje kapije u četvrtak, 29.12.2011. Uživajte u sniježnim praznicima na Rostovu, u blizini Bugojna.

Ped početak 2012. godine otvorena je ski sezona na Rostovu. Cijene skijanja na Rostovu izrazito su povoljne - cijena dnevne ski karte za odrasle iznosi 18,00 KM, a za djeca 12,00 KM. Ski liftovi  rade svaki dan od 10,00 - 16,00 sati.

Sve informacije možete dobiti na tel: 030 290 209 ili se informišite na našoj web stranici www.rostovo.ba, a za redovan update na Facebooku lajkajte našu Facebook stranicu.


Snježna mašinerija na Rostovu!

Želite bijele praznike? Nema problema! Uz današnju tehnologiju nije potrebno čekati da nam se priroda smiluje. U tijeku je postavljanje topa za umjetno stvaranje snijega  na Rostovu. Za zimsku sezonu uz postojeća dva sidro ski lifta, postavljamo još dva baby ski lifta dužine 100 i 300 metara.

Skeptični ste prema umjetnom snijegu? Iako je takav snijeg stvoren na umjetni način, naziv umjetni je u stvari velika zabluda. U prirodi se vodena para diže u više slojeve atmosfere gdje se hladi i polako tvori kristale. Da bi se to desilo svaka pahulja treba zrnce prašine, makar mikroskopske veličine, oko koje će se kristal formirati. Kako formirani manji kristali na sebe privlače vodene kapljice tako kristal raste u pahuljicu. Dakle, baš kao što i priroda koristi prašinu vodu i hladan zrak, na isti se način stvara i snijeg u topovima, s tim da se ponegdje još dodaju zrnca prašine.

Staze planiramo osnježavati umjetnim snijegom između Božića i Nove godine. Dođite, isprobajte i uživajte u zimskim radostima!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.