Stochu pobjeda za kraj vikenda u Titisee-Neustadtu

U sjeni pada Thomasa Morgensterna

Stochu pobjeda za kraj vikenda u Titisee-Neustadtu

Do prve pobjede u uvoj sezoni, ukupno osme u karijeri danas je na skakaonici u na skakonici u Titisee-Neustadtu stigao Poljak Kamil Stoch. Stoch je slavio u sjeni pada Thomasa Morgensterna, ispred Simonna Ammanna i neumornog Noriakija Kasai.

Stoch je u prvoj seriji skočio 142.5 metra, pa i nešto kraći skok u drugoj (138.5) metara bio dovoljan za ukupnih 300.7 osvojenih bodova. Simon Ammann je opet postolje izborio u drugoj seriji. Nakon prvog skoka, Ammann je bio peti sa 142.5 metra i 143.3 boda, dok je u druoj seriji imao metar kraći skok. Na kraju je Švicarac sakupio 292.9 bodova dok je treći Kasai imao 292.0. Japan je imao skokove od 139.5 i 137 metara. Kasai je današnjim trećim mjestom postao najstariji skijaš - skakač na postolju Svjetskog kupa u istoriji.

U TOP društvu našli su se Anders Bardal kao četvrti i još jedan iskusni majstor Janne Ahonen.  vodeći u Svjetskom kupu Gregor Schlierenzauer podijelio osmu poziciju sa Severinom Freundom, koji je ujedno i najbolji domaći skakač.

U ukupnom poretku i dalje vodi Gregor Schlierenzauer sa 298 bodova dok je drugi ostao Severin Freund sa 256.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.