Sundbyju pobjeda na Tour de Skiju i 90.000 franaka

Norvežaninu pripala ukupna pobjeda

Sundbyju pobjeda na Tour de Skiju i 90.000 franaka

Martin Johnsrud Sundby osvojio je prvo mjesto na posljednjoj etapi Tour de Skija koja je vožena kao potjera na devet kilometara.

Ovim trijumfom Norvežanin je odranio titulu u Val di Fiemmeu, a pored 400 bodova u okviru Svjetskog kupa inkasirao je i 90.000 švicarskih franaka.

Na drugom mjestu iz Sundbyja, sa 35.2 sekundi zaostatka je završio njegov zemljak Petter Norhug, koji je pred početak današnje potjere imao blagu prednost u odnosu na pobjednika. Treće mjesto je zauzeo Rus Evegeniy Belov, dok će četvrto mjesto, sa gotovo minutom zaostatka pripalo Šveđaninu Kalleu Halfvarssonu.

Na kraju treba spomenuti da je u okviru devet takmičarskih dana na Tour de Skiju voženo sedam disciplina, što je svakako iscrpljujuće za najbolje svjetske takmičare u nordijskom skijanju.

Svjetski kup, Val di Fiemme (9 km potjera)
1. M. Johnsrud Sundby (NOR) +27:58.3
2. Petter Northug (NOR) +35.2
3. Evgeniy Belov (RUS) +45.7
4. Calle Halfvarsson (SWE) +59.2
5. Dario Cologna (SUI) +2:06.6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.